EN HR DE IT

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Trogir

Smješten u području mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 sunčanih sati u godini je pravo blago medu ostalim turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Možete uživati u Dalmatinskim kuhanim specijalitetima (sve vrste plodova mora i ribe sa maslinovim uljem) pripremanim sa prirodnim začinima, ili u klasičnoj kontinentalnoj hrani u više od 100 bistroa i restorana na području Trogira. Navečer prošetajte uskim ulicama i trgovima tijekom Trogirskog Ljetnog Festivala i uživajte u folklornim plesovima, klasičnim koncertima u katedrali ili jazz večerima na Radovanovom trgu.

Osjetit ćete hladnoču čvrstih zidina i kula, bujnu ljepotu katedrale, mističnost ulica i volata, harmoniju boja i formi u slikarstvu, bogatstvo minijatura i reljefa. U tišini muzeja, riznica umjetničkih zbirki i starih knjižnica, među spomenicima u kamenu, pratimo kontinuirani život i čovjekovu kreativnost u klimi gdje se sunce i more sjedinjuju.

apartments and rooms in trogir apartments and rooms in trogir apartments and rooms in trogir

TROGIR – 2800 godina povijesti i života u «gradu muzeju» koji uvijek daje svijetu prekrasnu sliku mirnoće, prepoznao je UNESCO. Posjetite Trogir i osjetite bujnu ljepotu kamenih spomenika, mističnost ulica i volata, hladnoću čvrstih zidina i kula, harmoniju boja i formi u slikarstvu i reljefima.

Trogir su osnovali Grčki kolonisti sa otoka Visa u 3 stolječu prije Krista. Na tim antičkim temeljima leži povijesna jezgra Trogira, koji je najbolje očuvani romaničko-gotički grad na Jadranu i u istočnoj Europi. U Trogirsku srednjovjekovnu jezgru, okruženu zidinama, ukomponirane su sačuvane kule i zvonici i nizovi kuća i palača iz romaničkog, gotičkog, renesansnog i baroknog razdoblja. Najveća građevina u Trogiru je katedrala sv, Lovre. Glavni zapadi portal je vrhunsko djelo majstora Radovana, najistaknutije djelo u umjetnosti Dalmacije.

apartments and rooms in trogir apartments and rooms in trogir apartments and rooms in trogir

Rezerviraj online

Ime i prezime:

E-mail:

Broj mobitela:

Zemlja:

Tip smještaja:

Datum dolaska:

Datum odlaska:

Broj gostiju:

Djeca:

Trogir & House Ivancic

Kulturna ponuda
Ovaj srednjovjekovni gradić, otočić, stoljećima je zaustavljao slučajne i namjerne putnike, da mu se dive i uživaju u njegovoj ljepoti i ponudi. Izgled grada koji je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a nije se drastično mijenjao, iako je suvremeno graditeljstvo i način života ostavio traga i pod biserom srednjeg Jadrana. Brojne kulturne znamenitosti zaustavit će ljubitelje povijesti i umjetnosti da se upravo ovdje, kao u malom muzeju, dive ostavštini velikih umjetnika i graditelja – tu su stvarali i svoja najveća djela ostavljali veliki umjetnici kao što je bio Majstor Radovan, čiji je portal na ulazu u katedralu Sv. Lovre jedno od najvećih umjetničkih ostvarenja na području cijele Hrvatske, a tu su i Nikola Firentinac, Andrija Aleši, Ivan Duknović i ostali veliki stvaraoci europske umjetničke kulture. Pa i oni gosti koji se u Trogiru nisu zaustavili zbog kulturne naobrazbe neće moći ne zamijetiti duh davnih vremena u obliku kamena – jer upravo je kamen znakovit za ljepotu grada koji se zasluženo nalazi na listi spomenika kulture.

Dnevna ponuda
Odlučite li se posjetiti Trogir iz nekih drugih razloga, kao što su zabava i isključivo uživanje u suncu i moru, tada će Vas ovaj grad zadržati i dulje nego što ste planirali. Trogir je mostom povezan s otokom Čiovo gdje se nalazi na stotine javnih i skrovitih plaža, volite li cjelodnevnu zabavu, tada ćete se odlučiti za kilometarsku plažu u Okrugu Gornjem koja je od jezgre grada udaljena tek 20-ak minuta šetnje, a ako želite istraživati i provesti dan na skrovitoj plaži – njih je na Čiovu u izobilju. Krenete li zapadno od jezgre grada, zaustavit ćete se u Segetu Donjem gdje Vas tek nekoliko minuta vožnje automobilom ili motociklom čekaju javne i skrovite plaže, duge gotovo dva kilometra.

Noćni život
Noćni život bogat je upravo onoliko koliko Vam treba – ako želite objedovati i vratiti se u svoju sobu ili apartman, trebat će Vam nekoliko sekundi kako biste odabrali ponudu koja je smještena upravo u Pasikama, ali i u ostalom dijelu otočića. Želite li provesti večer ispijajući koktel i slušajući glazbu uživo, na gradskim trgovima ne nedostaje ni toga, a ukoliko ste u potrazi za cjelonoćnom zabavom, tada ćete se zaustaviti na Rivi ili u nekom od obližnjih klubova koji rade cijelu noć, svega nekoliko minuta udaljenih od Vaše sobe ili apartmana.